S-a demodat "MANE"

  Stiti ca intr-o vreme era o moda...sa spui MANE la oricine, ca-l stiai sau nu foarte bine, era mane. Acest "mane" a avut si el bunicii lui, cum erau apelativele "ba", "frate", "prietene", "amice". Toate astea inca se mai folosesc, dar nu mai sunt atat de la moda.

  Eh, acum noul trend la baieti e sa spui "FRIEND"! Deci friend, urmatoarea data cand vrei sa-i spui cuiva ceva, trebuie sa-i spui "friend" inainte de toate. Sa stie omul ca ai ganduri pasnice, ca ii esti prieten. Si dupa cum spuneam, asta e la baieti, ca pana acum la fete nu era nimic, sau prea putin "fato". Dar acum, ca sa nu fie mai prejos, ele, fetele, s-au gandit la un apelativ intre ele. Care credeti ca poate fi? Daca nu va vine nici o idee, va spun eu....e "SISTER". Deci logica e, inainte sa-i spui Gigicai ceva, ii spui, daca esti fata, "SISTER" (sa vezi ce-am facut eu aseara)...de exemplu. Chiar imi spunea prietena mea ca are niste colege la faculta, o grupa dintr-un an, care toate intre ele sunt "SISTER" ... Deci ele stiu...sunt trendy! 

  Asa ca, va rog, daca vreti sa fiti cool, trebuie sa apelati interlocutorii vostrii cu "sister" si "friend" :)

2 comments:

RaraAvis spunea...

Hmmm...ce trist bah. S-a demodat "mane"...Bine, intr-un fel nu ma prea afecteaza ca eu nu foloseam "mane" ci "man" (citit ca in romana). Ticuri/mode verbale apar si dispar ca orice. Chiar ma gandeam...eu zic in prostie "yuy" de mai bine de 2 ani! Cred ca e cazu' sa trec pe alt cuvant...Da' uite ceva interesant. Aci in Cacanada 99% din oamenii de aici au obiceiul FFFFFF prost de a spune "what's up?" (sau chestii asemanatoare, how are you? what's new?...etc...) ampulea. Imediat dupa salut, astia arunca-n discutie "what's up?" si NU se asteapta la nici un raspuns. Din cauza asta, de multe ori se intampla sa te intalnesti cu cineva si sa fie ceva de genul "hi, how are you? / i'm ok, you? / i'm ok." Aceasta "poezie" idioata e recitata extrem de des acasa, intre vecini, in magazine, in scoli, in alte institutii publice, etc...pana si la telefon. Mi se pare o pierdere de timp si de cuvinte deoarece nu se intampla nimic, nu se transmite nimic, nu se face nimic! Este total inutil sa arunci un "ce mai faci" in conversatie si sa primesti un "bine." Ce e si mai trist e ca de multe ori se intampla ca aceasta "poezie" sa inlocuiasca o conversatie adevarata. Oameni incearca sa fie "prietenosi" si incep sa recite faza cu "ce mai faci/bine". Intr-un final, se simt ei fericiti ca au avut o mica conversatie cand, de fapt, a fost o pierdere patetica de timp. Alt caz de absurditate conversationala este cand unii oameni spun "how are you?" (sau chestii asemanatoare) in loc de un salut...si numa' trec pe langa tine intreband "ce mai faci" ca o forma imbecila de a spune "ceau"...si nici nu se gandesc macar sa primeasca vre-un raspuns...in acelasi timp, persoana "salutata" nici nu se gandeste sa dea vre-un raspuns. Un lucru foarte amuzant...in cazurile in care se da vre-un raspuns, toata lumea spune automat "bine" sau "ok" sau ceva de genu (afirmativ, monosilabic si spus TOTAL din reflex). Cand am onoarea de a fi intrebat "what's up?" eu chiar ma concentrez si dau un raspuns. Dau mici detalii despre cum ma simt sau ce am facut. (cateodata ajung si la 3 propozitii)...Imediat dupa ce raspund, e incredibil ce surprinsi sunt astia de aici...fiindca nimeni nu se asteapta la un raspuns. Se vede pe ei ca sunt surprinsi si cumva dezorientati (vorbesc foarte serios) ca am dat un raspuns de om normal. Mnoh deci cam asa cu ticuri verbale imbecile de pe la polu nord.

Anonim spunea...

interesanta observatie. eu personal nu am auzit asa ceva pana acu', dar cu siguranta este timp pentru toate. ce ma dispera pe mine, ca exista o fraza a baietilor, in general, care parese nu se mai demodeaza niciodata, si anume, vesnicul "in pula mea". ma bucur ca in cercul meu nu se foloseste acesta magnifica fraza, si asta pentru ca stau cu baieti destepti pe langa mine :D :P; dar inevitabil, in jurul meu, aud constant propozitia care, probabil, ii ajuta pe baieti sa se exprime asssssaaaa de bine :|. asta este oful meu