Targuri de Craciun/Iarna

  In perioada asta din decembrie, sunt o gramada de targuri de craciun. Am vrut si eu sa merg la unul, sa vad si eu ce se da pe acolo. Numai bine, ma gandeam eu, mai vad si ceva idei de cadouri asa, faine si ieftine daca se poate. Toate bune si frumoase, vad afara multa lume, agitatie si am zis ca tre sa fie super. Dar cand sa intru, ma oprete un tip si imi zice ca trebuie sa platesc biletul de intrare! Bilet de intrare???am intrebat...la care tipul imi arata o hartie A4 printrata cu un text sec: Intrare: 5 ron. I-am zis mersi, dar nu! Eu unul nu voi plati un bilet sa intru undeva unde tre sa dau bani...adica sa dau bani pentru a putea da bani...E INCREDIBIL din punctul meu de vedere! 

  In loc sa ma traga ei pe mien de pe strada, ca trecator, sa-mi zica "hai, ia un biscuite, ceva dar hai intra pe la noi sa vezi daca nu vrei sa CUMPERI ceva " (pe bani), ei nu, ei cer bani ca sa pot da bani!!! ASTA DA MARKETING! super mod de a atrage oamenii la tine!!!

  Eu inteleg organizatorii, ca vor sa faca si ei un ban, dar, de la oamenii ce intra? nu ar trebui sa ia bani pe spatiu INCHIRIAT la firmele ce-si prezinta marfa acolo??? Sau ei stau acolo pe gratis? Nu ar fi normal ca firmele ce expun acolo marfa sa plateasca pe spatiu de desfasurare? Si lor, firmelor le convine ca sa piarda clienti? Ca eu, unul, poate luam ceva...poate nu, dar un potential client s-a dus! Si ca mine, poate si alti oameni...

  Si ce era mai ciudat ca multi intrau, pe bani, si ieseau fara nimic...nu pot sa-mi dau seama...de ce sa intrii pe bani acolo? 

  Sau sunt eu altfel si nu mai stiu cum merg sau ar trebui sa mearga lucrurile?

3 comments:

Anonim spunea...

Targurile astea sunt total aiurea, nu au nici o legatura cu sarbatoarea sau sezonul. Daca ai observat, de cam un an este un targ in fiecare luna, la un momentdat se tineau la casa tineretului acum nu stiu pe unde le-au mai mutat. Si da intradevar intri pe bani si iesi fara nimic, sunt aceleasi firme si aceeasi marfa ca in bazarele de pe brancoveanu, nu e nimic special la aceste asa zise targuri.

Rara Avis spunea...

E adevarat ca targurile de genu' si promotiile de craciun/iarna la diferite produse peste tot nu au nici o legatura cu adevarata sarbatoare. Promotiile si targurile de genul profita de faptul ca oamenii sunt materialisti si de faptul ca in perioada asta se fac multe cumparaturi. Sarbatoarea Craciunului nu mai este ce-o fost. Acuma e doar "moaaamaaaa am primit un mobil nooou! si un comp super mega faaaaain! vai tu ce craciun frumos! is fericit!" Cat despre targuri...ai dreptate! E o mare prostie sa dai bani ca sa cumperi chestii. Din punct de vedere a marketingului e o prostie si mai mare, dar nu e vina firmelor care vand. Sunt destul de sigur ca organizatorii au impus aceasta taxa. Totushi, cu tot cu taxa asta imbecila, sunt o multime de oameni dispusi sa cumpere sau chiar sa dea bani si sa iasa fara nimic. Asta-i din cauza ca, in primul rand, oamenii sunt materialisti si curiosi. Jucarioarele dragute sau lucrurile interesante si colorate (dar inutile) ale targurilor atrag foarte multi oameni. Ce sa zic, oameniilor le place sa cumpere lucruri (mai ales lucruri dragute de targ) In cazul asta, taxa nu-i un obstacol. In al doilea rand, mai este si faptul ca, cu tot cu taxa, poti iesi mai ieftin cumparand un cadou dragut de la targ decat sa mergi la mall si sa iei un cadou fitos (si vai sh-amar) care e isteric de scump. Ca o paranteza...Motivul pentru care unii oameni platesc, intra si ies fara nimic la targuri poate fi si din cauza ca multor oameni le place sa se uite...e o chestie pur omeneasca...placerea de a te uita si a te gandi daca vrei sau poti sa cumperi ceva (indiferent daca ti-ar folosi sau nu).

meHIGH spunea...

Sunt total de acord cu ideea ca oamenilor le place sa se uite la lucruri de cumparat, chiar daca nu iau nimic. Perfect adevarat, si eu fac asta, merg destul de des la real, ma mai uit la carti, la articole sportive, la haine...dar ma duc in locuri unde nu ma taxeaza ca ma uit, pentru ca ei, cei care nu-ti cer o taxa pentru a te uita, stiu ca atunci cand o sa vrei sa-ti cumperi ceva, iti aduci aminte ca ai vazut in X loc un lucru ce ti-a placut poate, si mergi sa il iei de acolo.
In logatura cu targurile, dimpotriva, mi mi s-ar parea mai ok sa ma faca cumva sa merg acolo si sa iau, pentru ca targul e pentru o perioada limitata, nu ca un magazin, care ramane in acelasi loc. Si cum ar putea sa faca sa ma duc acolo la targ? Sa-mi trimita pliante, sau cand trec pe acolo sa zica "INTRA SI ITI DAM UN PAHAR DE APA". paharul de apa se paote inlocui cu orice alt nimic, dar care sa ma faca sa intru.
Parerea mea e ca e penibila ideea, si firmele ce stau acolo, totusi, ar putea sa faca ceva...sa zica ca ei nu accepta sa stea acolo cu taxa aia, eventual sa propuna ca fiecare produs ca coste cu 1 leu mai mult, si leul acela sa mearga la organizatori...cred ca ar fi mult mai castigati asa toti...si cumparatorii, si vanzatorii si organizatorii!!!