Scurta vacanta in Viena

  Cand am plecat in Viena, am spus ca voi reveni cu poze si pareri. Am ajuns acasa de mai bine de 3 saptamani, si am zis ca ar fi cazul sa postez despre cum a fost acolo.
  In seara cand am plecat, desi ma asteptam sa ajung la Viena si sa ma gandesc cum sa pierd o noapte, pentru ca aveam cazare de a 2-a zi de la ora 13, CFR-ul a rezolvat aceasta problema. Am ajuns la Budapesta, si trenul nu a mai plecat spre Viena. Tinand cont ca nu aveam nici o alta optiune, am ramas acolo si am incercat sa vad si capitala Unagariei. Intr-un fel, numai bine, am impuscat doi iepuri din o singura incercare. Doua capitale in aceeasi excursie, chiar daca nu era planificat.





  A fost ok, am vazut un pod foarte fain, si parlamentul - doua monumente frumoase. Tot orasul era foarte fain luminat, si cladirile istorice, si podul, tot, dar la ora 01:00 noaptea s-au oprit toate luminile pe ce era considerat monument sa zicem asa. Asta e, am mers pana la urma intr-un parc si am stat acolo pana la 4 dimineata, pentru ca la 5 si ceva aveam tren spre Viena.
  Intr-un final am ajuns si unde pornisem de la inceput. Despre Viena? Hmmm...se pot spune multe lucruri...este un oras foarte frumos si mare - acolo daca nu ar fi metrou sau daca nu ai avea masina, ai fi un om mort. Viena are o grmada de muzee, palate, castele, parcuri si monumente ce merita vazute!
  


           
 


 

  Am vizitat acolo diverse obiective turistice :) iar cel mai mult mi-a placut la Schonbrunn - la palat si la zoo, si la parcul de distractii Prater. Am facut si ceva cumparaturi daca tot eram acolo, am fost si la renumitul Parndorf, dar nu am ramas deloc impresionat, asa cum se zvonea pe la noi ca ce minunat e acolo, ca ce ieftin e... Mai ok a fost pe Mariahilfer Strasse unde intr-adevar am gasit o gramada de lucruri ieftine. Dar oricum, nu asa cum ma asteptam.
  Un lucru interesant mi s-a parut ca oamenii sunt foarte cuminti sa le spunem asa, am vazut blackeri machiati si imbracati dur, dar foarte linistiti, si nimeni nu avea treaba cu ei.
  Inca ceva ce ar trebui sa stiti daca mergeti in Viena. NU VA LUATI BILETE la nici un fel de transport!!! Nu axista controlori - nici macar pe tren, pana in Parndorf nu exista nash. Asta ca sa nu cheltuti cum am facut eu.
  Un lucru ce nu mi-a placut in Viena, este ca toate magazinele se inchideau la ora 19:00. E incredibil, daca nu ti-ai luat ceva de mancare pana atunci, mai greu gasesti - doar prin gari sau restaurante, unde e mai scump.
  Dar, una peste alta, e frumos, merita vizitat "leaganul culturii europene"! ;)