Cautand un job...

  In vara asta am terminat facultatea. Si, dupa o vacanta ce imi era necesara pentru a ma relaxa, acum cateva zile am inceput sa imi caut un job. Am crezut ca va fi mai usor, dar, peste tot pe unde m-am uitat, in domeniul IT, eu terminand informatica, nu exista nici un job - sau eu nu am gasit - in care sa nu iti ceara o experienta minima de 2-3 ani in domeniu!
  Cum as putea sa imi fac experienta in domeniu, daca toata lumea cere sa ai experienta? E un cerc vicios din care nu ai cum sa iesi! E aproape incredibil! Mie unul nu imi vine sa cred ca nu exista joburi pentru absolventii unei facultati, si chiar pentru studenti.
  Din cate stiu eu, in vestul Europei, in tarile mai dezvoltate, exista astfel de joburi pentru studenti si absolventi.
  Eu mi-as dori sa lucrez dar, din pacate, nu gasesc nimic... :(
  Bine ca nu exista anunturi de genul "Cautam spre angajare tanar doctorand, trei facultati, master intr-un domeniu diferit fata de cele trei facultati,  experienta minima 5 ani in domeniu, cunostinte excelente de [...], carnet de sofer de minim 3 ani, varsta maxima 19 ani!"
  Mai asta ar trebui sa vedem in anunturile de angajare si ar fi clara treaba...
  :(

6 comments:

Anonim spunea...

Deja vu total. Cunosc. In orice si din acest punct de vedere suntem din nou in urma. Din cate stiu dincolo studentii si tinerii in general sunt mult mai ajutati sa-si gaseasca un loc de munca dupa terminarea studiilor si deja pe parcursul lor. Dar... la noi nimic. Si partea trista este ca asta se intampla de multi ani si tot mai rau pare sa fie :( In orice caz nu trebuie cedat! Capul sus... ;)

Anonim spunea...

Trebuie sa te zbati mai mult la noi.dar pina la urma daca intr-adevar chiar vrei si esti dispus sa incepi si de la un nivel mai jos atunci ai mai multe sanse.Heads up!

Anonim spunea...

biiiiiiiiiiiiiiiine
m-ai innebunit cu atatea mesaje sa-ti comentez pe blog...
na! acu iti fac placerea :P
avantajul tau e ca intamplator m-ai prins in aceeasi faza ca si tine, adica in goana dupa joburi...
vrei sa stii unde se duc toate locurile de "fara experienta"? se duc la copiii de unelte (stii tu, pile, ciocane si surubelnite). merge mamica ingineru sau taticu avocatu si baga o vorba buna pt sugar si atunci omu angajatoru trebuie sa echilibreze prostia lu ala si sa angajeze pe langa el inca unu care stie cat-de-cat ce face.
it's as simple as that.
tot ce putem face noi e sa ne incarcam cu un portofoliu gros, o megatona de tupeu si ;;)incredere in sine;;) si sa te infigi pur si simplu in scaun, sa le arati ca esti hotarat si capabil sa le faci fata concurentilor cu experienta...
cum faci asta? in niciun caz pe net... sa aplici pe net e ca si cum ai merge la megastar ca sa canti rap (if u get the drift). trebuie sa mergi la sediu in persoana, imbracat si cu o atitudine care sa inspire un pilon de sustinere (adica determinare) si sa dai tot ce poti din tine in asa fel incat sa para ca poti mai mult.
of course, drumul e lung, o sa mergi de la firma la multe alte firme pana iti va iesi "smecheria".
and one more thing... lie like u were on death trial, ingrosi toate calitatile, hiperbolizezi tot (cu obraz, totusi), te lauzi, nu pentru ca poti sa pari mai bun decat ceilalti "concurenti", ci pt ca toti ceilalti fac la fel, iar tu trebuie sa tii pasul, ca sa nu ramai firmitura din urma...
cam atat, deocamdata, ca intru in figuri de stil involving food si imi fac pofta :P
c ya 'round

Anonim spunea...

Dudes,
Shit happens,
Tre' sa cautati joburi mai de inceput, un admin la o firma mai mica, mergeti pe la firme de programatori, dar pe joburi de "begineri", mai un excel mai un word KKT-uri din astea, nu va fie frica o sa va vina si succesul dar cu multa multa rabdare.
Aveti incredere!Bye

meHIGH spunea...

ppscu...ai dreptate, asa-i cum zici...dar e clar co toti vrem mai mult, dar asa-i ca, pentru a vrea mai mult, tre sa ai ceva, sa fi undeva ca sa evoluezi

Anonim spunea...

Foarte bun subiect de comentat, chiar daca ma ingrop in lipsa de timp, nu pot sa trec cu vederea fara sa arunc o parere.
Din cate am observat eu pe ici pe colo sunt total de acord cu ce o comentat Tibi. Trebuie sa fii foarte bun in domeniu pentru a putea excela, impresiona sau induiosa un angajator sa te ia in considerare. Lupta e destul de dura pentru a prinde un job, dar asta e, traiesti in Romanica, cu totii practicam sportul asta extrem zi de zi in fiecare dimineatza...."Incearca in continuu, Incearca incontinuu daca nu poti fi cel dintai, incearca sa fi primul"... cam atat.
V-am lasat!